• All products are added to your cart.

LOWLAND OUTDOOR® Pulsar 3 - 230x80 cm - 1575 gr -5°C

€139,95 *
The LOWLAND OUTDOOR® Pulsar 3 is for the die-hards who prefer all year round camping. -5°C
LOWLAND OUTDOOR® Pulsar 3 - 230x80 cm - 1575 gr -5°C

The LOWLAND OUTDOOR® Pulsar 3 is for the die-hards who prefer all year round camping. This 4-season synthetic mummy sleeping bag keeps you warm to about -5°C

The liner fabrics made from diamond ripstop nylon and the lining of Nylon Soft Touch. This means lightweight, waterproof and abrasion resistant on the outside and soft and warm on the inside. 

Material:
Shell: 15 Denier ripstop nylon
Lining: Soft Touch Nylon
Filling: Padding 0,7D Micro / 2x 150gr M2
Shingle Construction

Characteristics:
Model Mummy 3 seasons
2-way YKK zip for ventilation on the bottom
Equipped with ergonomic hood and drawstring
Sleeping bag is packed in a compression bag
Color red interior and black exterior

Dimensions:
Weight: 1575 grams
Height: 230 cm (including hood)
Width: 80 cm

Temperatures ° C:
Comfort: -5°C

Reviews
Reviews
5 stars based on 2 reviews
Djon 18-04-2021
Reviews

Hele fijne slaapzak

Ik zocht een slaapzak voor op de zeilboot voor de koudere maanden. Op een boot wordt het zelden onder nul maar het kan makkelijk afkoelen tot enkele graden boven nul.
Ik was tot nu gewend aan de dekenmodellen en bij die lage temperaturen gebruikte ik een slaapzak, fleecedeken en warme pyama. Toch werd ik nog wakker van de kou en van tocht via de hals. Dat laatste is irritant en levert geregeld spierklachten op.
Na wat zoeken en vergelijken ben ik op deze slaapzak uitgekomen. Nederlandse makelij, mummymodel en synthetische vulling. Je merkt aan veel details dat er over nagedacht is.
Ik ben een zijslaper met opgetrokken benen en heb bij dit voor mij eerste mummymodel wat bedenkingen vanwege de ruimte met name bij de benen/voeten maar het helpt dat deze slaapzak lang, super licht en erg ‘volgzaam’ is. De slaapzak buigt makkelijk mee met je benen en je voelt hem nauwelijks.
Ook had ik wat bedenkingen op de nylon binnentijk (ik ben katoen gewend) maar het voelt licht en aangenaam aan.
Dan de warmte: de slaapzak neemt heel snel je temperatuur aan. Bijna niks geen rillingen als je er in duikt, ook als je zonder pyama slaapt. Ik heb er nu een aantal keren bij 3-5°C geslapen en ik moet zeggen: erg goede warmteisolatie. (Waarschijnlijk zou ik met het model Pulsar 2 ook tevreden zijn geweest.) Ook erg goed is de tochtslurf langs de rits en rond de hals die met een lijntje aan te trekken is. Geen last van spierpijn in de nek meer gehad en‘s nachts niet meer wakker geworden door koude nek/schouders!
Aan de capuchon met aantrekkoord moet ik nog wennen, ik ben namelijk niet iemand die met de neus onder de dekens ligt, maar ik heb gemerkt dat zonder dat koord aan te trekken het al aangenaam slapen is. Trek je het koord aan tot je neus en ogen als laatste in de buitenlucht zitten, dan blijft er genoeg ruimte rond het hoofd.
Nogmaals, de slaapzak is erg licht en je voelt nergens koudeplekken. Het is te omschrijven alsof je omringd wordt met een cocon warme lucht.
Als ik iets moet noemen dan is het dat voor mij de rits aan het voeteneinde iets verder doorgetrokken mag worden zodat de voeten en niet de enkels verkoeling kunnen krijgen. Ook de buitenzijde van de slaapzak had van mij wat zwaarder doek mogen zijn, het lijkt vrij teer materiaal.
Maar al met al: topprodukt en erg blij met deze slaapzak.

Rene 02-11-2017
Reviews

Super slaapzak, licht, ruim, lang, warm binnen terwijl het buiten rond de 0 graden is. Alles in de tent nat, inclusief de buitenkant van de slaapzak, door condens, maar in de slaapzak heerlijk droog.

5 stars based on 2 reviews

Productbundel

Slaapzak + Pioneer insulated + Pillow inflatable

Lowland Outdoor LOWLAND OUTDOOR® Pulsar 3 - 230x80 cm - 1575 gr -5°C
€239,85 *
€224,85 *
Out of stock
* Incl. tax Excl. Shipping costs