• All products are added to your cart.

PULSAR -5- 230X80 CM - 1680GR │-5°C

€149,95 *
LOWLAND OUTDOOR® synthetic mummy sleeping bag. Colour black with a length of 230 cm. Made of a ripstop nylon outer cover and a soft touch nylon inner cover. Weight 1680 grams, comfort temperature -5°C.
Available in store: Check availability
Ordered before 15:00:00, delivered tomorrow! You got: 03:39 hours
PULSAR -5- 230X80 CM - 1680GR │-5°C

LOWLAND OUTDOOR® has designed a synthetic sleeping bag line in addition to its down sleeping bag line. Why choose a sleeping bag with a synthetic filling? First of all, it's cheaper and it's easier to wash and dry a synthetic-filled sleeping bag at home (drying a down sleeping bag requires some expertise). In addition, a synthetic filling does not absorb moisture, but therefore may not sleep as comfortably as a down-filled sleeping bag.

What makes the Pulsar series so unique is the Shingle construction (tile overlap) to avoid cold spots. This is the best and also the most expensive solution to get a sleeping bag well insulated.

The Pulsar -5 is for the die-hards who prefer year-round camping. This 4-season synthetic mummy sleeping bag keeps you warm down to about -5°C. The outer shell is made of Diamond Ripstop Nylon and the inner shell of Nylon Soft Touch. That means: lightweight, water-repellent and abrasion-resistant on the outside and soft and warm on the inside. The nylon inner ticking takes on your body temperature faster than cotton.

With a drawstring, neck collar, draft hood and contoured connecting hood, you keep all the warmth around you. The foot end follows the shape of your feet at rest, the so-called Sharktoe design, which ensures that your feet do not compress the padding. Should it get too hot during the night, you can unzip the 2-way zipper at your feet for extra ventilation. You can easily wash the Pulsar -5 at 40°C.

Material:

Outer fabric:15 Denier ripstop nylon
Inner cover: Soft Touch Nylon
Padding: 0,7D Micro Padding / 2x 150gr M2
Shingle Construction

Features:

Mummy model 4-season
2-way YKK zipper for bottom ventilation
Equipped with ergonomic hood and drawcord
Sleeping bag is packed in a compression bag
Color black exterior and orange interior.

Dimensions:

Weight: 1680 grams 
Length: 230 cm (including hood)
Width: 80 cm

Dimensions storage pouch:

Diameter 25 cm
Length/height: 35 cm

Temperatures ºC :

Comfort: -5°C

Reviews
Reviews
5 stars based on 3 reviews
Djon 27-04-2021
Reviews

Hele fijne slaapzak Ik zocht een slaapzak voor op de zeilboot voor de koudere maanden. Op een boot wordt het zelden onder nul maar het kan makkelijk afkoelen tot enkele graden boven nul. Ik was tot nu gewend aan dekenmodellen en bij die lage temperaturen gebruikte ik een slaapzak, fleecedeken en warme pyama. Toch werd ik nog wakker van de kou en van tocht via de hals/schouders. Dat laatste is irritant en leverde geregeld spierklachten op. Na wat zoeken en vergelijken ben ik op deze slaapzak uitgekomen. Nederlandse makelij, mummymodel en synthetische vulling. Je merkt aan veel details dat er over nagedacht is. Ik ben een zijslaper met opgetrokken benen en had bij dit voor mij eerste mummymodel wat bedenkingen vanwege de ruimte met name bij de benen/voeten maar het helpt dat deze slaapzak lang, super licht en erg ‘volgzaam’ is. De slaapzak buigt makkelijk mee met je benen en je voelt hem nauwelijks. Ook had ik wat bedenkingen op de nylon binnentijk (ik ben katoen gewend) maar het voelt licht en aangenaam aan. Dan de warmte: de slaapzak neemt heel snel je temperatuur aan. Bijna niks geen rillingen als je er in duikt, ook als je zonder pyama slaapt. Ik heb er nu een aantal keren bij 3-5°C geslapen en ik moet zeggen: erg goede warmteisolatie. (Waarschijnlijk zou ik met het model Pulsar 2 ook tevreden zijn geweest.) Ook erg goed is de tochtslurf langs de rits en rond de hals die met een lijntje aan te trekken is. Geen last van spierpijn in de nek meer gehad en ‘s nachts niet meer wakker geworden door koude nek/schouders! Aan de capuchon met aantrekkoord moet ik nog wennen, ik ben namelijk niet iemand die met de neus onder de dekens ligt, maar ik heb gemerkt dat zonder dat koord aan te trekken het al aangenaam slapen is. Trek je het koord aan tot je neus en ogen als laatste in de buitenlucht zitten, dan blijft er genoeg ruimte rond het hoofd. Nogmaals, de slaapzak is erg licht en je voelt nergens koudeplekken. Het is te omschrijven alsof je omringd wordt met een cocon warme lucht ongeacht in welke houding je ook ligt. Als ik iets moet noemen als verbeterpunt dan is het dat voor mij de rits aan het voeteneinde iets verder doorgetrokken mag worden zodat de voeten en niet de enkels verkoeling kunnen krijgen. Ook de buitenzijde van de slaapzak had van mij wat zwaarder doek mogen zijn, het lijkt vrij teer materiaal. Maar al met al: topprodukt en erg blij met deze slaapzak.

Djon 18-04-2021
Reviews

Hele fijne slaapzak Ik zocht een slaapzak voor op de zeilboot voor de koudere maanden. Op een boot wordt het zelden onder nul maar het kan makkelijk afkoelen tot enkele graden boven nul. Ik was tot nu gewend aan de dekenmodellen en bij die lage temperaturen gebruikte ik een slaapzak, fleecedeken en warme pyama. Toch werd ik nog wakker van de kou en van tocht via de hals. Dat laatste is irritant en levert geregeld spierklachten op. Na wat zoeken en vergelijken ben ik op deze slaapzak uitgekomen. Nederlandse makelij, mummymodel en synthetische vulling. Je merkt aan veel details dat er over nagedacht is. Ik ben een zijslaper met opgetrokken benen en heb bij dit voor mij eerste mummymodel wat bedenkingen vanwege de ruimte met name bij de benen/voeten maar het helpt dat deze slaapzak lang, super licht en erg ‘volgzaam’ is. De slaapzak buigt makkelijk mee met je benen en je voelt hem nauwelijks. Ook had ik wat bedenkingen op de nylon binnentijk (ik ben katoen gewend) maar het voelt licht en aangenaam aan. Dan de warmte: de slaapzak neemt heel snel je temperatuur aan. Bijna niks geen rillingen als je er in duikt, ook als je zonder pyama slaapt. Ik heb er nu een aantal keren bij 3-5°C geslapen en ik moet zeggen: erg goede warmteisolatie. (Waarschijnlijk zou ik met het model Pulsar 2 ook tevreden zijn geweest.) Ook erg goed is de tochtslurf langs de rits en rond de hals die met een lijntje aan te trekken is. Geen last van spierpijn in de nek meer gehad en‘s nachts niet meer wakker geworden door koude nek/schouders! Aan de capuchon met aantrekkoord moet ik nog wennen, ik ben namelijk niet iemand die met de neus onder de dekens ligt, maar ik heb gemerkt dat zonder dat koord aan te trekken het al aangenaam slapen is. Trek je het koord aan tot je neus en ogen als laatste in de buitenlucht zitten, dan blijft er genoeg ruimte rond het hoofd. Nogmaals, de slaapzak is erg licht en je voelt nergens koudeplekken. Het is te omschrijven alsof je omringd wordt met een cocon warme lucht. Als ik iets moet noemen dan is het dat voor mij de rits aan het voeteneinde iets verder doorgetrokken mag worden zodat de voeten en niet de enkels verkoeling kunnen krijgen. Ook de buitenzijde van de slaapzak had van mij wat zwaarder doek mogen zijn, het lijkt vrij teer materiaal. Maar al met al: topprodukt en erg blij met deze slaapzak.

Rene 02-11-2017
Reviews

Super slaapzak, licht, ruim, lang, warm binnen terwijl het buiten rond de 0 graden is. Alles in de tent nat, inclusief de buitenkant van de slaapzak, door condens, maar in de slaapzak heerlijk droog.

5 stars based on 3 reviews

Productbundel

Slaapzak + Pioneer insulated + Pillow inflatable

Lowland Outdoor PULSAR -5- 230X80 CM - 1680GR │-5°C
€169,90 *
€154,90 *
* Incl. tax Excl. Shipping costs