Slaapzak Wassen

Het wassen van donzen slaapzakken is met een Lowland Outdoor donswasmiddel thuis een geduldig werkje dat alleen met de juiste aanwijzingen goed uit te voeren is. Je kan je kostbare donsuitrusting ook door Lowland Outdoor professioneel laten reinigen. Je donsjas en slaapzak worden dan in een speciale wasmachine gewassen, gedroogd en luchtig opgeklopt. Na deze behandeling is het isolerende vermogen van je slaapzak of dekbed weer maximaal.

(tijdens het wassen ontstane schade als gevolg van de ouderdom van het product is voor eigen risico van de klant)

Prijzen
Wassen slaapzak € 25,00 
Wassen donsjack € 20,00 
Wassen dekbed 2-persoons € 30,00
Wassen dekbed 1-persoons € 25,00

Indien nodig kunnen wij kleine reparaties uitvoeren of de slaapzak bijvullen.
Bijvullen met 200 gram 90% eendendons  € 99.00
Bijvullen met 200 gram 95% ganzendons € 119.00

Let op: de prijzen gebaseerd op het bijvullen van Lowland Outdoor deken slaapzakken. Prijzen voor het bijvullen andere merken slaapzakken op aanvraag.

Reparatie scheur tot 20cm € 30,00
Ritsrunner vervangen € 15,00 
Rits vervangen € 45,00

De te wassen slaapzak of dekbed kan naar ons worden toegestuurd waarna wij deze na het wassen terugsturen (verzendkosten € 8.50) of je kan de slaapzak bij ons inleveren op de Ambachtsweg 14 te Maarsbergen. (tussen 09.00 en 16.00 uur maandag tot vrijdag)

  • Wassen en/of bijvullen van een slaapzak duurt 1-2 werkdagen.

 

Donzen slaapzak wassen

Ook voor een donsslaapzak geldt dat zo min mogelijk wassen het beste is voor de slaapzak. Waar bij een synthetische slaapzak de microvezels zorgen voor isolatie is het bij de donsslaapzak het dons dat zorgt voor isolatie. Het te vaak wassen van je donsslaapzak zorgt ervoor dat het dons zich gaat ophopen en daardoor niet meer gelijkmatig wordt verdeeld over de slaapzak waardoor hij minder goed isoleert.

Wassen

  • Een donsslaapzak alleen wassen met speciaal wasmiddel voor dons.
  • Selecteer het dons wasprogramma op je wasmachine, maximaal 30 graden.
  • Gebruik geen wasverzachter.
  • Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen.
  • Je wastrommel moet een minimale capaciteit van 5 kg hebben.

Drogen

  • Stop de slaapzak in de droger samen met 1 à 2 tennisballen. De tennisballen zorgen er namelijk voor dat het dons wordt opgeklopt wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling over de verschillende compartimenten. Dit is goed voor de mate waarin je slaapzak isoleert.